Poduri din otel – avantaje

Otelul este un material versatil si eficient care ofera solutii eficiente si durabile pentru constructia de poduri din otel. In special pentru poduri cu deschidere lunga sau poduri care necesita performante seismice bune.

In societatea moderna podurile construite din otel joaca un rol esential in infrastructura unei tari.

poduri_din_otel_400_03

Podurile din otel sunt utilizate pe scara larga in intreaga lume in diferite forme structurale si cu lungimi de deschidere diverse. Cele mai frecvente exemple sunt podurile pentru autostrazi, cele de cale ferata si podetele.

Poduri din otel – avantaje

Principalele avantaje ale otelului structural fata de alte materiale de constructie sunt rezistenta, ductilitatea, fabricarea usoara si constructia rapida.

Are o rezistenta mult mai mare atat la tractiune, cat si la compresie decat betonul. De asemena, un raport rezistenta-cost si rigiditate-greutate relativ bun.

Cum se traduc aceste avantaje:

Costurile de constructie mai mici in comparatie cu alte materiale ajuta la economisirea de bani pentru administratiile municipale.

Componentele din otel necesita mai putina intretinere si nu trebuie inlocuite la fel de des.

Greutatea relativ mica a otelului in comparatie cu alte materiale reduce consumul de energie in timpul livrarii si constructiei.

Otelul are un raport rezistenta-greutate remarcabil de mare. Acest lucru reduce la minimum greutatea suprastructurilor de poduri, ceea ce reduce costul construirii substructurilor care le sustin.

In plus, pentru aceeasi deschidere si sarcina, o grinda de otel necesita o adancime mai mica decat o grinda de beton, ceea ce poate fi util atunci cand este constransa de cerintele de spatiu vertical.

In mediul urban, unde traficul este congestionat si spatiul de lucru limitat, poduri din otel pot fi construite cu perturbari minime pentru comunitate.

Alegera unui grad adecvat de otel pentru constructia unui pod necesita o evaluare corecta a standardelor produselor si o intelegerea mai multor aspecte, printre care:

– proprietatile materialului;

– cerintele de proiectare;

– disponibilitatea si costul otelului;

– specificatiile produsului.