Din cauza fluctuatilor de pret din domeniu nu putem actualiza preturile in timp real. Pentru o oferta de pret va rugam sa contactati departamentul vanzari pe office@metal-online.ro

Zinc

Otelul zincat este un otel acoperit cu un strat de zinc.

Zincul este un metal usor fuzibil (se topeste la 4190C), sfaramicios la temperatura normala, devine maleabil la temperaturi peste 1000C.

Principalele intrebuintari ale zincului sunt: protectia anticorosiva a produselor din otel (table, tevi etc.), element de aliere in alame si aliaje de lipit; pigmenti pentru vopsele (oxidul de zinc si sulfura de zinc pentru culori albe), fungicid (pentru protectia lemnului) sub forma de clorura de zinc.

Zincarea la cald este un proces ce permite formarea unui invelis de zinc la suprafata otelului prin intermediul unui proces de imersiune la cald. Reprezinta una dintre metodele cele mai bune de combatere a fenomenului de coroziune a metalelor.

Otelul zincat termic are o rezistenta la coroziune foarte buna in majoritatea tipurilor de atmosfere. In mod uzual durata de viata a otelului zincat termic depaseste 70 de ani in functie de grosimea stratului si corozivitatea atmosferei.