Beneficiile zincarii produselor metalurgice

 

Se estimeaza ca pana la 4% din PIB-ul mondial se pierde  in fiecare an din cauza coroziunii, astfel incat costurile ciclului de viata reprezinta un element cheie in mai multe proiecte de constructii moderne. Sustenabilitatea devine, de asemenea, un factor important in alegerea materialelor si furnizorilor.

 

Coroziunea metalelor este un proces de alterare produs din cauza atacurilor chimice sau electrochime, sub actiunea substantelor de natura acida si bazica. In cazul otelului coroziunea este produsa de umezeala si  oxigen, fiind accelerata de actiunea sarurilor.

  

Zincarea termica este de mult timp vazuta ca procesul de finisare cel mai ecologic disponibil pentru prevenirea coroziunii. Galvanizarea este extrem de durabila si produce pierderi minime, deoarece orice particula de zinc, care nu formeaza instantaneu un strat pe metal ramane in baia de galvanizare (zincare) pentru reutilizare. Acest lucru se datoreaza proprietatilor neferoase ale metalului, ceea ce il face pe termen nelimitat reciclabil fara pierderea proprietatilor fizice sau chimice.

 

Produsele zincate, odata construite sau montate, pot fi eliminate, re-galvanizate si reutilizate, precum si usor reciclate cu deseuri de otel, in procesul de productie a otelului.

De-a lungul timpului s-a demonstrat ca protectia anticoroziva prelungeste considerabil viata cladirilor de birouri, halelor de productie si depozitare, podurilor, navelor etc..

 

3 avantaje ale zincarii produselor din otel

 

1. Cost redus pe termen lung

Chiar si in cazurile in care costul initial de galvanizare este mai mare decat al altor acoperiri alternative, zincarea este aproape invariabil mai ieftina pe termen lung (deoarece dureaza mai mult si necesita mai putina intretinere).

 

2. Durata mare de viata

Acoperirea cu zinc a elementelor structurale tipice au o durata de viata mai mare de 50 de ani, in cele mai multe medii rurale, si intre 20 si 25 de ani in mediile urbane si cele din zona de coasta.

 

3. Viteza de aplicare

 Un strat complet protector zincat poate fi aplicat in cateva ore. Un sistem adecvat de vopsea in patru straturi de necesita aproximativ o saptamana.