Factori care afecteaza galvanizarea

factori_care_afecteaza_galvanizarea_400

De-a lungul timpului s-a demonstrat ca protectia anticoroziva a otelului prelungeste considerabil viata cladirilor de birouri, halelor de productie si depozitare, podurilor, navelor etc..

Zincarea (termica sau electro-galvanizarea) reprezinta una dintre metodele cele mai bune de combatere a fenomenului de coroziune a metalelor.

Otelul zincat rugineste, dar galvanizarea poate proteja metalul de baza pentru multi ani.

Da, rezistenta otelului galvanizat la coroziune depinde in mare masura de tipul de zincare si grosimea stratului de zinc, dar tipul de mediu coroziv este, de asemenea, un factor critic.

Zincul este un metal care reactioneaza destul de rapid cu substantele din mediul. Ca rezultat, zincul formeaza compusi de zinc (oxid de zinc) pe suprafata. In principal acesti compusi dau zincului rezistenta sa la coroziune.

Durabilitatea acoperirilor cu zinc depinde si de locatia unde sunt utilizate produsele zincate.

Efectul atmosferic asupra stratului de zinc depinde de agresivitatea aerului. Aerul curat din mediul rural dauneaza zincului in mod semnificativ mai putin decat aerul industrial puternic poluat cu aer salin.

Poluarea atmosferica din mediul urban

Majoritatea oraselor si zonelor urbane reprezinta in general cel mai agresiv mediu coroziv.

Poluarea aerului cu sulfuri si fosfat, cum ar fi evacuarea gazelor de esapament ale automobilelor, provoaca erodarea stratului de zinc.

Clima de coasta din mediile marine tropicale si temperate

Umiditatea ridicata si clorurile din apa din apropiere prezente in aer. Apropierea de coasta, directia vantului si viteza vantului influenteaza, de asemenea, ritmul de coroziune a stratului de zinc.

Acizii - in special acizii de sulf produsi de hidrogenul sulfurat - de la vulcani, izvoare termale, gaze naturale si gaze de canalizare.

Prin comparatie, atmosfera coroziva din mediul rural este cea mai putin agresiva.

Aerul si ploaia din regiunile rurale contin niveluri relativ scazute de sulf si alte emisii corozive.

De asemenea, zgarieturile adanci si alte daune mecanice pot expune metalul de dedesubt (otelul), favorizand aparitia ruginii.

H Metal distribuie produse metalurgice care prelungesc durata de viata a constructiilor dumneavoastra:

- teava zincata;

- laminate zincate;

- profile zincate;

- tabla zincata.