Otel zincat utilizat in industria energiei regenerabile

Industria energiei regenerabile este unul dintre domeniile in care produsele din otel zincat sunt foarte apreciate.

Schimbarile climatice si cresterea preturilor la energie impun cautarea de surse alternative de energie. In aceste conditii sursele regenerabile de energie, cum ar fi energia eoliana si solara, par a fi o cale evidenta de urmat.

otel_zincat_utilizat_in_industria_energiei_regenerabile_400_01

Aparitia industriei energiei regenerabile isi are originile la inceputul anilor ‘70. Pionierii acestei industrii au fost in principal investitorii danezi. Acestia au observat potentialul urias al Danemarcei cu privire la energia eoliana.

Sursele naturale, cum ar fi energia solara, eoliana si geotermala, au potentialul de a genera mult mai multa energie decat avem nevoie in prezent la nivel mondial.

Panourile solare, turbinele eoliene si alte infrastructuri de energie regenerabila sunt esentiale pentru valorificarea energiei curate si pentru reducerea dependentei noastre de combustibilii fosili.

Produsele din otel zincat joaca un rol esential in acest sector. Acestea ofera numeroase avantaje in ceea ce priveste protectia, durabilitatea si rentabilitatea.

Structurile metalice din otel galvanizat si profile din tabla zincata sunt utilizate pentru siguranta deplina in exploatare.

profile_c_indoite_pe_abkant_400_01

Utilizari otel zincat pentru  industria energiei regenerabile

Structuri de montare a panourilor solare

Panourile solare reprezinta o componenta cheie a sistemelor de energie solara. Instalarea si suportul lor corespunzatoare sunt esentiale pentru generarea optima a energiei.

Produsele din otel zincat sunt intrebuintate pe scara larga in fabricarea structurilor de montare a panourilor solare, cum ar fi cadrele de sustinere. Aceste structuri sunt expuse la umiditatea, radiatii UV si fluctuatii de temperatura.

Zincarea ofera o acoperire rezistenta la coroziune care asigura longevitatea si durabilitatea structurilor de montare.

Componente turbine eoliene

Energia eoliana este o alta sursa majora de energie regenerabila. Turbinele eoliene devin din ce in ce mai raspandite la nivel mondial.

Profile zincate sunt folosite in diferite componente ale turbinelor eoliene, pentru turnuri, nacele si structuri de sustinere. Aceste componente se confrunta cu conditii de mediu dure, inclusiv vanturi puternice si umiditate. Galvanizarea ofera o protectie excelenta impotriva coroziunii, prevenind degradarea si asigurand integritatea structurala a turbinelor eoliene.

Durata de viata lunga si cerintele reduse de intretinere ale componentelor galvanizate le fac o alegere rentabila pentru sectorul energiei eoliene.

teava_patrata_din_otel_zincat_400_02

Infrastructura de transport si distributie

Sistemele de energie regenerabila necesita o infrastructura eficienta de transport si distributie. Produse zincate se preasesc in turnurile de transmisie, substatiile si stalpii liniilor electrice. Aceste structuri sunt expuse la diverse conditii meteorologice, inclusiv ploi, zapada si variatii de temperatura. Nevoile reduse de intretinere ale structurilor galvanizate contribuie la fiabilitatea generala si la rentabilitatea retelei de energie regenerabila.

H Metal livreaza produse din otel zincat, atat pe teritoriul Romaniei, cat si pe teritoriul Uniunii Europene.

Pentru a primi o oferta concreta, va rugam sa ne contactati pe adresa de email office@metal-online.ro!