Spital modular construit in 10 zile cu ajutorul otelului zincat

Datorita epidemiei de coronavirus COVID-19 din China, a fost necesar constructia unui spital modular, in foarte scurt timp, acesta fiind realizat cu materiale metalice din otel zincat.

Epidemia a devenit o adevarata provocare nu numai pentru lucratorii medicali si oamenii de stiinta, dar si pentru lucratorii din constructii.

Dar nimeni, cu exceptia chinezilor, nu a reusit sa creeze pana acum astfel de cladiri medicale de ultima generatie intr-un timp atat de scurt. In mare masura, acest lucru a devenit posibil datorita otelului.

Au inceput sa construiasca spitalul Huoshenshan de 1.000 de paturi din Wuhan pe 23 ianuarie 2020. Iar primii pacienti au ajuns acolo pe 3 februarie 2020.

Constructia unui alt spital, Leishenshan, pentru 1.600 de paturi, a durat doar 13 zile. Ambele spitale au fost proiectate conform principiilor de constructie modulare.

Realizarea unitatilor de spital s-au bazat pe un proces bine stabilit. In primul rand, excavatoarele si buldozerele au nivelat solul pe santier in aproximativ 48 de ore. Apoi, 20 cm de nisip au fost imprastiati deasupra solului. Doua straturi de geotextil, realizate din fibre sintetice cu un strat impermeabil in mijloc, au fost asezate deasupra stratului de nisip. Urmand imprastierea unui nou strat de nisip. Dupa aceea, muncitorii din constructii au turnat soclul de beton. Pasul urmator a fost asezarea grinzilor pe fundatie. Pe grinzi a fost instalat un cadru metalic. Dupa aceasta, spitalul a fost „asamblat” folosind panourile sandwich.

Structuri din otel zincat

 Structurile din otel si-au dovedit eficienta in segmentul constructiilor de mult timp. Acestea permit combinarea atat a functionalitatii, cat si a arhitecturii si ofera noi oportunitati de implementare a diferitelor concepte.

Vorbind despre constructia de unitati modulare, panourile sandwich din otel galvanizat laminat la cald si cadrele metalice ce joaca un rol cheie si asigura constructii de mare viteza, rentabilitate, functionalitate si flexibilitate.

Instalarea lor economiseste in mare masura timp si bani in comparatie cu structurile din beton armat.

Economiile incep cu fundatia, deoarece greutatea cladirilor din otel este cu 40-60% mai mica decat a cladirilor din beton. Aceasta inseamna ca fundația poate fi mai usoara pentru a suporta sarcinile necesare . De asemenea, este, in esenta, mai ieftina. In plus, viteza lucrarilor de constructie in sine este mai mare decat a lucrarilor din beton.

Sursa articol - https://metinvestholding.com/en/media/article/boljnica-za-10-dnej-stalj-v-moduljnom-stroiteljstve