Turnurile Petronas placate cu otel inoxidabil

turnurile_petronas_400_01

 

Turnurile Petronas, de asemenea, cunoscute si sub numele de Turnurile Gemene Petronas sunt zgarie-nori gemeni din Kuala Lumpur, Malaezia.

 

Stiai ca un roman a facut parte din proiectul pentru constructia Petronas Towers, din Kuala Lumpur, Malaezia?

Arhitectul roman Vlad Simionescu a lucrat ca director de design cu Cesar Pelli Architects din New Haven, SUA. Unul din cele mai cunoscute proiecte la care a colaborat este Petronas Towers din Kuala Lumpur, Malaezia (pana in 2004 cele mai inalte cladiri din lume).

 

Constructia inalta de 452 m este realizata din otel si beton armat, iar la exterior este acoperita cu otel inox.

Turnurile Petronas au fost finalizate in 1997 si au depasit Turnul Willis detinator, pana atunci, a recordului de cea mai inalta structura.

Cele doua turnuri sunt imbracate in otel inoxidabil si sticla, cu un design bazat pe modele geometrice originare din Islamul vechi. Cladirile de 88 etaje sunt conectate la nivelele 41 si 42 de catre o punte pietonala.

 

Turnurile Petronas sunt dotate cu o fatada diamant fatetata formata din 83,500 de metri patrati din profile de otel inoxidabil. In plus, un sistem de perete cortina format din 33.000 panouri placheaza turnurile.

S-a ales placarea cu inox a acestei constructii pentru a dispara lumina ecuatoriala. 

 

Fapte interesante despre Turnurile Petronas

 

Puntea care uneste cele doua turnuri apare si in filmul "Entrapment", care ii are ca protagonisti pe Sean Connery si Katherine Zeta-Jones.

 

De asemenea, pe 15 aprilie 1999, Felix Baumgartner a stabilit recordul mondial pentru sarituri BASE (record depasit de atunci ) sarind de pe o macara pentru curatarea ferestrelor  Turnurilor Petronas.

 

In dimineata zilei de 1 septembrie 2009, alpinistul urban francez Alain "Spiderman" Robert, folosindu-se doar de mainile si picioarele goale si fara dispozitive de siguranta, a escaladat pana in partea de sus Turnul Doi in mai putin de 2 ore, dupa doua eforturi anterioare incheiate in arest .