Ce diferente sunt intre aluminiu si otel
In acest articol iti prezentam ce diferente sunt intre aluminiu si otel. Doua materiale foarte comune care sunt folosite in viata de zi cu zi.
Aluminiul este cel mai abundent metal de pe Pamant. In timp ce, otelul este unul dintre cele mai populare aliaje. Desi cele doua sunt utilizate in aplicatii similare, sunt complet diferite unele de altele. Ce diferente sunt intre aluminiu si otel:
Otelul este un aliaj realizat prin combinarea fierului si a altor elemente, cel mai comun dintre acestea fiind carbonul.
Aluminiul este un element care se gaseste in scoarta terestra si este cel mai abundent metal.
Diferente intre aluminiu si otel - utilizarile acestora
Utilizari
O modalitate buna de a determina daca otelul sau aluminiul este mai bun pentru o anumita aplicatie este sa aruncati o privire asupra modului in care sunt utilizate cele doua metale.
Constructii
Rezistenta otelului il face o alegere principala pentru structura multor proiecte de constructii. Este un material preferat pentru realizarea de zgarie-nori, stadioane, cai ferate, drumuri, aeroporturi si alte proiecte in care rezistenta este cheia.
Aluminiul este, de asemenea, un material solid utilizat pentru a realiza forme care nu pot fi create din otel.
Energie
Structurile din otel sunt esentiale pentru industriile de energie nucleara, gaze naturale, energie eoliana si infrastructura electrica. Otelul este, de asemenea, utilizat pentru platforme offshore, turnuri de transmisie si scuturi electromagnetice. Precum si pentru dispozitive de extractie si productie, cum ar fi macarale si stivuitoare.
Densitatea scazuta a aluminiului si conductivitatea termică ridicata il fac o optiune excelenta pentru liniile de transmisie electrica. Nu numai ca este mai ieftin decat cuprul, dar este un conductor de aproape doua ori mai bun si poate fi transformat in fire mai usor.
Transport
Otelul reprezinta aproximativ jumatate dintr-o masina sau camion obisnuit. De asemenea, este utilizat pentru constructia sinelor, a componentelor motoarelor cu reactie, a navelor marine sau a lanuturilor de ancora.
Industria aerospatiala este o piata importanta a aluminiului. Avioanele si navele spatiale contin pana la 90% aliaje de aluminiu. Cererea de crestere a eficientei combustibilului a facut din aluminiu un metal din ce in ce mai popular si in industria auto. Continutul de aluminiu din vehiculele moderne este de asteptat sa creasca cu peste 60% in urmatorul deceniu.
Caracteristici si diferente de greutate
Otelul este flexibil, rezistent si durabil. Fierul topit este elementul de baza al otelului.
Aluminiu este un metal usor, durabil si maleabil. Iar ingredientul de baza al aluminiului este bauxita.
Un mineral extras in principal in zonele tropicale.
Rezistenta
In comparatie cu aluminiul, otelul este mai rezistent. Cantitatea de carbon din otel il face mai greu si mai rezistent. Cu cat cantitatea de carbon dintr-un aliaj este mai mare, cu atat acesta devine mai greu.
Exista insa si unele aliaje de aluminiu care pot fi mai rezistente decat otelul.
Una dintre cele mai mari diferente este greutatea materialului. Otelul este mai greu in comparatie cu aluminiul.
Rugina - Otelul este foarte coroziv si de obicei necesita vopsea sau tratament pentru a-l proteja de rugina si coroziune. Mai ales daca va fi intr-un mediu umed sau abraziv.
In general, aluminiul nu rugineste. Are o rezistenta ridicata la oxidare si coroziune. Atunci cand aluminiul este oxidat, suprafata lui va deveni alba.
H Metal iti distribuie rapid, in toata tara, atat produse din otel, cat si din aluminiu.
Asteptam cererile dumneavoastra la office@metal-online.ro