Otelul zincat utilizat in agricultura

Otelul este unul dintre cele mai utilizate materiale in agricultura. Este rezistent, versatil si economic. In consecinta, este utilizat pentru o varietate de aplicatii diferite, de la stalpi, garduri si porti pana la rame metalice, echipamente, facilitati de depozitare, structuri externe etc.

Rugina insa costa industria agricola multe milioane de euro in fiecare an. De aceea este nevoie de o metoda economica si de lunga durata pentru protectia otelului. O metoda sigura in utilizare pentru animale si culturi care are nevoie de putina intretinere. Galvanizarea prin imersiune la cald satisface toate aceste nevoi.

Otelul zincat la cald ofera protectie impotriva coroziunii, adesea zeci de ani, chiar si atunci cand este expus mediului dur din agricultura.

Folosirea otelului zincat in agricultura duce la reducerea costurilor de intretinere. Aceasta reducerea costurilor se traduce in beneficii economice si de mediu.

Utilizand produsele din otel zincat termic sunt consumate mai putine resurse naturale, se produc mai putine emisii si, de asemenea, se cheltuiesc mai putini bani pe parcursul vietii unui proiect.

Industria agricola a utilizat beneficiile zincarii la cald de mai bine de o suta de ani. In trecut, era folosita in principal pentru obiecte mici, cum ar fi galeti si jgheaburi. Obiecte utilizate de obicei pana cand erau uzate. Astazi, majoritatea produselor din otel pot beneficia de acelasi nivel de protectie.

Rezistenta la abraziune si coroziune a otelului zincat ofera suprafete igienice, usor de curatat. O caracteristica esentiala in domeniul agriculturii.

Stratul de zinc depus prin zincarea termica are o grosime determinata in principal de grosimea otelului care urmeaza sa fie zincat.

Rezistenta stratului de zinc depinde de agresivitatea aerului. Aerul curat din mediul rural dauneaza zincului in mod semnificativ mai putin decat aerul industrial puternic poluat.

In functie de destinatia finala a produsului zincat se alege grosimea stratului de zinc. Cu cat mediul de lucru final este mai puternic supus compusilor chimici, cu atat grosimea stratului de zinc trebuie sa fie mai mare.

Agricultura este o afacere extrem de competitiva care, prin urmare, are nevoie de cea mai buna rentabilitate a activelor sale. Aceasta inseamna ca toate echipamentele, utilajele, cladirile si accesoriile trebuie sa fie rentabile pe termen scurt si sa ofere totusi beneficii pe termen lung, cum ar fi durabilitatea si costurile reduse de intretinere.