Zincarea termica element cheie al unei dezvoltari durabile

 

zincarea_termica_reduce_amprenta_de_co2_400

In ultimele doua decenii, constientizarea problemelor de mediu a crescut, intrucat tot mai multe persoane acorda atentie modului in care pot contribui la conservarea resurselor naturale si la reducerea amprentei de carbon.

 

 

Zincarea termica nu este ceva nou. O utilizam de peste 150 ani si s-a dovedit ca protejeaza otelul impotriva coroziunii, avand in acelasi timp un impact minim asupra mediului.

 

Utilizarea otelului zincat in constructii si infrastructura duce la reducerea costurilor de intretinere. Aceasta reducere a costurilor se traduce in beneficii economice si de mediu.

 

Asigurarea durabilitatii este elementul cheie pentru definirea sustenabilitatii. Eliminand necesitatea inlocuirii produselor din otel prin zincarea lor economisim energie si resurse naturale care ar fi necesare pentru crearea si transportul unuor noi produse din otel.

 

Dezvoltarea durabila a devenit o reglementare sociala si o tendinta de piata si reprezinta angajamentul social, economic si de mediu care raspunde nevoilor prezentului, fara a compromite capacitatea generatiilor viitoare de a-ai satisface nevoile.

 

Atributele sociale si mediu ale materialelor influenteaza din ce in ce mai mult proiectarea si achizitia in domeniul constructiilor. Exista o schimbare marcanta catre produse ecologice de inalta performanta.

 

Dezvoltarea durabila implica un echilibru atent al aspectelor sociale, economice si de mediu, precum si intre nevoile prezente si viitoare.

 

Cresterea economica de astazi aduce prosperitate, dar si o cerere in crestere continua de materiale. Astfel, apare un compromis intre beneficiile societatii si epuizarea resurselor naturale.

 

Utilizarea otelului zincat are urmatoarele avantaje pentru mediu:

- otelul este cel mai reciclat produs din lume;

- zincul si otelul sunt 100% reciclabile;

- 30% din totalul de zinc utilizat provine din materiale reciclate.

 

Deoarece zincarea termica asigura o protectie indelungata impotriva coroziunii, nu este necesara energie suplimentara sau materiale pentru re-acoperirea suprafetelor zincate.

Utilizand produsele din otel zincat termic sunt consumate mai putine resurse naturale, se produc mai putine emisii si, de asemenea, se cheltuiesc mai putini bani pe parcursul vietii unui proiect.